Hide notification

Styret

Styret har ansvaret for Dessos forretningsprinsipper innenfor områder som blant andre merkenavn og markeder, økonomi, oppkjøp og investeringsavvikling.

CEO DESSO Alexander Collot d'Escury

Alexander Collot d'Escury

Administrerende direktør (CEO)
Alexander Collot d'Escury er administrerende direktør (CEO) i Desso, den europeiske produsenten av tepper og sportssystemer. Han ble utnevnt til administrerende direktør (CEO) i oktober 2012 etter å ha arbeidet som Dessos Chief Commercial Officer (CCO) i fem år. Alexander startet sin karriere hos Sara Lee med spesielt fokus på det nederlandske kaffemerket Douwe Egberts, før han gikk over til Nestlé, der han opparbeidet seg 13 års verdifull erfaring innen internasjonal ledelse.

Som Regional Director for Nestlé Purina Petcare i Sentral-Europa var Alexander stasjonert i Budapest (2006-07). Rett før dette jobbet han i Sveits som medlem av Nestlés europeiske lederteam, og var ansvarlig for leskedrikker, konfekt, konditorvarer og en rekke Country Markets (2005-2006). Han arbeidet også som General Manager (daglig leder) for Nestlé Food Services i Nederland (2002-2005), og hadde ulike stillinger innen markedsførings- og salgsledelse i Nederland, Spania og Tsjekkia.

I tillegg til sine funksjoner i Desso, er Alexander styremedlem både i den nederlandske Green Building Council og i PAN Foundation i Amsterdam, som stiller ut samtidskunst, samt medlem av den rådgivende forsamlingen (Advisory Board) for Hogere Hotelschool, hotellfagskolen i Maastricht.

Alexander er gift med tre barn. Han ble uteksaminert fra universitetet i Rotterdam (Master of Law) og IMD i Lausanne (PED).

Tom Francken

Finansdirektør (CFO) 
Tom arbeidet først som ekstern rådgiver for Desso fra 2001-2007, og i løpet av denne tiden innførte han vesentlige forbedringer i selskapets økonomistyring. Han var drivkraften bak Dessos lansering av selskapets Financial Shared Services Centre, dets implementering av Sox 404 og en rekke andre skatte- og finansprosjekter. Samtidig arbeidet han som partner i et firma for økonomisk rådgivning der han påtok seg en rekke oppdrag for forskjellige selskaper. Tidligere arbeidet Tom som økonomidirektør (Finance Director) i Mijnmaatschappij-gruppen, et kalkbrudd og en sementfabrikk i Curaçao, økonomisjef (Financial Manager) i Remco Ruimtebouw-gruppen og daglig leder (General Manager) Finance & Control i Van Gils-gruppen, en tekstilprodusent i Essen i Belgia. Mellom 1985 og 1992 var Tom økonomisjef (Financial Controller) for farmasøytiske selskaper i Akzo Nobel i Belgia, Mexico og Spania.

DESSO CFO Tom Francken
  • Del denne siden
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email